Učitavanje

O nama

Rotary klub Vinkovci 1937 je dobrovoljna, samostalna i neprofitna udruga, ujedno i član RI-a i član udruge Rotary Distrikt, osnovana radi promicanja zajedničkih ciljeva svojih članova.

Inicijativa za osnivanje Rotary kluba u Vinkovcima došla je u zimu 2008 na 2009 godinu od prijatelja iz Rotary kluba Osijek koji je kasnije i bio naš kumski klub. Nekolicina prijatelja održala je više sastanaka sa prijateljima iz Osijeka i međusobno, razgovarajući pri tom o motivima, potrebi i ciljevima osnivanja Rotary kluba u Vinkovcima. I tako je stvorena jezgra osnivača, a krug prijatelja se postupno širio.

Osnivačka skupština je održana 25.3.2009. u Trbušancima (kb. 87), a u Osnivački tim su ušli Vlado Bekavac, Ivo Bikić, Ivan Bošković, Branko Božić, Nikola Drobnjak, Martin Grgurovac, Davor Kuterovac, Željko Marin, Goran Matoš, Zdenko Paulenka, Adam Rendulić, Bosiljko Stanić i Željko Šarčević.  U ime kumskog kluba Rotary klub Osijek bili su Ivan Đurkić, Branimir Domac, Vladimir Zobundžija i Nikola Bilandžija. Za predsjednika je izabran Zdenko Paulenka, za Tajnika Martin Grgurovac, rizničara Bosiljko Stanić, klupskog majstora Goran Matoš, sljedećeg predsjednika Ivo Bikić.

Rotary klub Vinkovci 1937 prepoznatljiv je po svom humanitarnom radu kako kroz služenje profesijom u sredini u kojoj živimo i radimo, tako i u uvažavanju potreba mladih i organiziranju brojnih predavanja, kulturnih, znanstvenih, gospodarskih i sportskih druženja.

Danas, nakon trinaestogodišnjeg djelovanja u kontinuitetu imamo 26 članova, a uz međusobne kontakte i prijateljstva koja ostvarujemo, stojimo na raspolaganju zajednici u kojoj živimo promovirajući kriterij izvrsnosti, miroljubivost i filantropiju.