Učitavanje

Rotaract

Rotary  klub Vinkovci 1937 Vinkovci uspio je u svome nastojanju da osnuje Rotaract klub u Vinkovcima. Na Osnivačkoj skupštini koja je održana Hotelu Villa Lenije, za prvu predsjednicu kluba jednoglasno je izabrana Lea Dubravčević, dok su ostali članovi: Kristina Farkaš, Irena Jurić, Gabrijela Blažević, Katarina Šaravanja, Andrea Marjanović, Iva Balić, Josipa Paulenka, Tomislav Jurić, Marko Vukasović, Ivan Stažić, Dario Tošić i Andrej Raič. Osnivačkom skupštinom napravljen je prvi korak u osnivanju novoga kluba u Vinkovcima, dok će proslava ovog čina osnivanja biti tijekom ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni kada će Vinkovce posjetiti Rotary i Rotaract klubovi iz cijele Hrvatske.

Što je Rotaract?

Organizacija za mlade pod okriljem Rotary Internationala koja se sastoji od članova i kandidata, koji se sastaju jednom tjedno. Svaki Rotaract klub ima svoji sponzorski Rotary klub, kako bi se osigurala materijalne i ostale podrške za opstanak samih klubova.Odabrani mladi pojedinci kroz kontinuirano druženje u hijerarhijskom sustavu, s upravom na čelu, osmišljavaju i provode razne oblike projekata kako bi unaprijedili svoju lokalnu zajednicu, svrsishodno mjestu osnivanja.  Tako su glavni ciljevi pomoći lokalnoj zajednici kroz organizaciju humanitarnih i inih projekata, promicanje mladeži putem jačanja njihovih liderskih i ostalih sposobnosti, promicanje ljudskih vrijednosti i prava, te naposljetku i druženje, pa tako i umrežavanje prema unutra, ali i prema van.

Koje su aktivnosti hrvatskih Rotaract klubova?

Naše aktivnosti se poglavito vežu uz organizaciju humanitarnih i ostalih projekata kojima se podupire lokalna zajednica, prilikom kojih svaki klub ima svoj plan i program, pa tako i različite projekte, odnosno akcije.

Također, tu je i organizacija konferencija i sudjelovanje na istima, bilo da se radi o tuzemnim ili inozemnim konferencijama.