Rotary dobrotvorna aukcija – pravila

PRAVILA DOBROTVORNE AUKCIJE

Sva sredstva prikupljena na dobrotvornoj aukciji Rotary klub Vinkovci 1937 donirati će za Centar za rehabilitaciju „Mala Terezija“

VRIJEME

Aukcija je osmišljena tako da traju od petka 22.03.2024 u 9.00 do petka 29.03.2024. u 17.00 u tjednu za licitiranje (bidanje), a tijekom sljedećeg tjedna vrši se plaćanje i slanje/primopredaja osvojenih predmeta! Molimo vas da radi preglednosti objava za vrijeme „drugog“ tjedna NE BIDATE za ponuđene predmete.

POSTAVLJANJE PONUDE/DONACIJA

PRODAVATELJ – DONATOR: stavljajući predmet na aukciju, u potpunosti se odriče novca izbidanog za njega. Taj novac odlazi u svrhu za koju je objavljena aukcija. Prodavatelj preuzima i troškove poštarine za slanje predmeta kupcu. Prodavatelj je dužan u opisu naglasiti šalje li predmete prema potrebi. Svaki Prodavatelj s kupcem dogovara i obavlja primopredaju/slanje predmeta. Kad god je to moguće, molimo vas da dogovarate primopredaju. Početnu cijenu za donirani predmet određuje Prodavatelj.

FOTOGRAFIJE: Svaka ponuda – donacija nalazi se u zasebnoj objavi uz realnu fotografiju. U postu nalazi se fotografija s kratkim opisom predmeta i početnom cijenom. Na taj način predmeti su vrlo pregledni i po zidu i po slikama, a ključne riječi iz opisa pomažu administratorima u traženju pojedinih objava pri zaključivanju aukcije i potvrđivanju uplata.

BIDANJE – LICITIRANJE

Licitiranje se obavlja u komentarima ispod fotografije predmeta tako da se upiše iznos koji nudite. Prvi ponuđeni iznos može biti isti ili veći od početnoga, koji je postavljen. Ponude se podižu (bidaju, licitiraju) za najmanje 1 euro (1 €) ili

proizvoljno više od toga, prema želji i mogućnosti. Svoju ponudu upisujete kao novi komentar ispod trenutne ponude. Aukcija završava u petak 29.03.2024. u 17:00 sati, kada se priznaje zadnji bid. Kasnije bidove od 17:01 nadalje ne možemo uvažiti. Izuzetak su prethodno nebidani predmeti, koje samo prvi ponuđač može osvojiti još 12 sati nakon završetka aukcije.

KUPAC je osoba čija je ponuda najviša u trenutku zatvaranja aukcija. MOLIMO DA SE BIDOVI NE BRIŠU I NE POSTAVLJAJU BEZ REDA, JER NAKON ZAKLJUČENE AUKCIJE IZBIDANI PREDMET TREBATE I PLATITI UNUTAR IDUĆEG TJEDNA! (Bidovi su administratorima vidljivi u fb notifikacijama).

ZAKLJUČIVANJE AUKCIJE u pravilu obavlja admin, kroz nekoliko dana nakon završetka aukcije, objavom i tagiranjem (označavanjem) imena Kupca te izbidanog iznosa za svaki pojedini predmet u komentaru ispod fotografije. Uz objavu Kupca odmah se ostavlja i obavijest o načinu uplate. Ukoliko kupac ne izvrši uplatu u zadanom roku, administrator će se javiti prvom slijedećem ponuditelju.

PLAĆANJE (KUPCI – DONATORI)

Plaćate onoliko koliko ste izbidali. Poštarinu ili GLS dostavnu službu plaća donator. (Ako je bila jasno naglašena isključivo primopredaja za neki grad – tada se u direktno dogovarate s donatorom). Ukoliko ste osvojili više predmeta, klubu uplaćujete odjednom sveukupan iznos. Molimo vas da uplatu izvršite u roku od tjedan dana, tj. do nedjelje kako bismo brisanjem postova s plaćenim predmetima rasteretili zid.

PLAĆANJE NA ŽR UDRUGE: Bilo internetskim bankarstvom ili općom uplatnicom u banci ili pošti – ispunjavate nalog za plaćanje na sljedeći način: Primatelj: Rotary klub Vinkovci 1937, Banka: ZABA, IBAN: HR7623600001102429513. Pod „Opis plaćanja“ OBAVEZNO stavite naznaku DONACIJA ZA DOBROTVORNU AUKCIJU XX (XX predstavlja redni broj aukcije). Ukoliko vam je fb ime različito od imena računa s kojega uplaćujete, svakako u opis dodajte i to fb ime/nadimak – radi lakše evidencije uplata. Stavke „Model“ i „Poziv na broj“ možete ostaviti prazne ili upisati Model 00 a za broj upišite datum plaćanja (bez razmaka).

POTVRDA PLAĆANJA: Nakon što uplatite novac javljate da ste uplatili u komentaru ispod predmeta koji/e ste osvojili. Kada je uplata vidljiva na računu Udruge, dogovara se slanje predmeta.

HVALA NA ODAZIVU!