Donacija IT opreme Rotary kluba Vinkovci 1937 udruzi Locus

Rotary klub Vinkovci i ove godine nastavlja sa podrškom u radu udruge Locus,  te je i ove godine donirao vrijednu opremu u vidu prijenosnih računala i tablet računala.

Praćenje trendova u digitalnom svijetu zahtjeva stalna ulaganja u edukaciju ljudi, edukacijsku opremu, ali i u računala koja u ovom slučaju predstavljaju osnovni alat u radu udruge.

Navedena oprema koristit će se u cjelogodišnjoj edukaciji djece i mladih u području robotike, razvoja video igara, 3D modeliranja i digitalnog crtanja. Članovi udruge Locus pored cjelogodišnjeg učenja, paralelno rade i na razvoju različitih projekata i inovacija, te priprema za natjecanja u segmentu novih tehnologija. Sudjelovanjem u događanjima lokalne zajednice, ali i šire, Rotary klub Vinkovci i udruga Locus pridonose promociji i popularizaciji naprednih tehnologija, novih znanja i vještina ali i poticanju djece i mladih na istraživanja i razvoj.

Rad udruge Locus proteklih godina je garancija kako će oprema biti u stalnom pogonu i time imati maksimalnu učinkovitost.

U znak zahvalnosti na donaciji Locusovci su našim članovima uručili zahvalnice i 3D ispis simbola Rotarijanac čiji je 3D model izradio Matej Stepić, polaznik radionice 3D modeliranja.