Branimir Marčinko, NOVI PREDSJEDNIK Rotary kluba Vinkovci 1937

Branimir Marčinko novi je predsjednik Rotary kluba 1937. Jednogodišnji mandat preuzeo je od Antonija Maršića. Tajnik kluba i predsjednikova desna ruka je priajtelj Tomislav Filić dok dugogodišnju dužnost rizničara nastavlja obavljati prijatelj Josip Papac. Nova predsjednica Rotaract kluba Vinkovci je stomatologinja Marija Sabo.

„Nastavljam slijed bivših uprava koje su vinkovački Rotary klub gradile na čvrstim temeljima, utrle put rotarijanskim humanitarnim postulatima u našem gradu te zadržale kontinuitet uspješnosti surađujući i služeći zajednici”, istaknuo je novoizabrani predsjednik.

Specifične okolnosti, u posljednjih su se godinu i pol dana, neminovno odrazile i na rad našeg kluba koja okuplja altruiste u funkciji služenja zajednici u kojoj živimo. No, uz pomoć online platformi korona kriza je uspješno premošćena, a komunikacija članova održana.

„Služenjem mijenjamo živote”, ovogodišnji je rotarijanski moto u svijetu, a u tom smislu nastavljamo uspješni projekt odrađen s Udrugom Locus ‘Rotary4kids in STEM’ koji je pobudio veliko zanimanje kod najmlađih Vinkovčana za robotiku.

„Nastavljamo novčano podupirati edukativne projekte, a u budućnosti nam je cilj ponuditi dodatne mogućnosti suradnje Socijalnoj samoposluzi koja skrbi za oko 850 obitelji na području grada i okolice. Želja nam je ponovno, u povodu Vinkovačkih jeseni, organizirati druženje gospodarstvenika, no ovisit će o epidemiološkoj situaciji”, najavio je Marčinko naglasivši kako su rado otvoreni novim članovima koji žele činiti dobro.

Danas, nakon trinaestogodišnjeg djelovanja u kontinuitetu imamo 26 članova, a uz međusobne kontakte i prijateljstva koja ostvarujemo, stojimo na raspolaganju zajednici u kojoj živimo promovirajući kriterij izvrsnosti, miroljubivost i filantropiju.

29.06.2021.